Home » Marifonie

Marifoons

 

Bij Radioamateurwinkel.nl vindt u veel verschillende modellen marifoons. Een marifoon is geschikt voor gebruik in de maritieme communicatie en zowel het zenden als ontvangen gaat in de VHF-band. Dit betekent dat de frequenties zich bevinden tussen de 30 en 300 MHz.  Op Truckerswereld.nl vindt u veel verschillende marifoons, een marifoon kunt u kopen met ieder soort budget.

Waarom?

Een marifoon zorgt voor de nodige veiligheid aan boord van een schip. Vooral wanneer er gevaren wordt op de doorgaande vaarwegen, hier kruisen namelijk de pleziervaarten en de beroepsvaarten elkaar. Door gebruik van de marifoon kan er goed gecommuniceerd worden. Daarnaast is het een handig hulpmiddel voor communicatie met zowel de brugwachter, sluismeester als de havenmeester. Bij Truckerswereld.nl kunt u verschillende soorten marifoon kopen.

Verplichte certificaten

Om een marifoon te mogen bedienen heeft u een basiscertificaat nodig voor het mogen gebruiken van de marifoon in de binnenvaartmodus. Wilt u ook op zee uitzenden? Dan heeft u naast het basiscertificaat ook het Marcom-B  bedieningscertificaat nodig. Hierdoor mag u naast een binnenvaart- en een zeevaartmarifoon ook gebruik maken van EPIRB, SART en Inmarsat-apparatuur.

Let op: Zowel het gebruik maken van een marifoon zonder certificaat als het niet aanwezig zijn van een marifoon kan een boete opleveren van rond de €250,-.