Home » Pagers

Pagers

 
 
 
 

Een semafoon wordt ook wel bieper/pieper, pager, buzzer genoemd en is een apparaat dat kan worden gebruikt om iemand een signaal of een tekstbericht te sturen. Daarvoor is een semafoon uitgerust met één of meer telefoonnummers, die door de oproeper kunnen worden gekozen. Als reactie op de oproep wordt door de semafoon een audiosignaal afgegeven, knippert er een controlelampje of verschijnt er een bericht in het venster (e.e.a. afhankelijk van de mogelijkheden en de instellingen van de semafoon). Naast semafoons bestaan er ook zogenaamde alarmontvangers.

Een semafoon voor lokaal gebruik werkt met lokale radiosignalen, bijvoorbeeld toegepast in een restaurant waar deze aan een klant wordt meegegeven om hem te melden dat hij de bereide maaltijd kan afhalen. Bekend is de foto van de vissende dokter die naast zijn visspullen een Escort heeft staan en wacht op een oproep om naar de bevalling te komen.

Bent u opzoek naar een pager voor gebruik bij conferenties, beveiliging of een ander doeleinde? Radioamateurwinkel.nl heeft een ruim aanbod aan pagers in verschillende prijsklassen. Naast deze pagers zelf kunt u bij Radioamateurwinkel.nl ook terecht veel accessoires vinden, zoals hoesjes en houders. Bestel nu bij Truckerswereld en betaal veilig met iDeal, MR Cash creditcard, PayPal. of een bankoverschrijving.

U vindt bij ons

  • Danita APA-100 pager systeem
  • Danita APA-100R extra ontvanger
  • DAnita APA-100 Carry case (hoes met riemclip)
  • Intek RP-600 pager