Gratis verzending NL vanaf € 450,00
Levering door heel Europa
Veilig bestellen en betalen
Keurmerk gecertificeerd

Overzicht

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Mobilofoons

Een mobilofoon is een radiotelefooninstallatie voor gebruik in voertuigen voor het onderhouden van de verbindingen met een basisstation en tussen de voertuigen onderling. De mobilofoon is begin jaren 30 van de twintigste eeuw ontstaan voor militair gebruik. Vanaf midden jaren dertig werden in Nederland ook mobilofoons aan hulpdiensten en bedrijven verkocht, maar slechts in geringe aantallen. Bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in Nederland waren er ca. 150 in gebruik. Na de Tweede Wereldoorlog werd het een algemeen verbreid communicatiemiddel. Het gebruik van mobilofoons is aan vergunningen gebonden. In Nederland worden deze uitgegeven door het Agentschap Telecom. Particuliere mobilofoonnetten hebben over het algemeen een beperkte grootte, omdat er tussen de mobiele post en het basisstation een directe radioverbinding mogelijk moet zijn. Mobilofoons zenden en ontvangen in het algemeen op frequenties in de VHF- en UHF-band. Op deze frequenties kunnen afstanden tot enkele tientallen kilometers betrouwbaar worden overbrugd.

UHF of VHF

Bij mobilofoons wordt vaak UHF of VHF aangegeven, dit staat voor de frequenties waarop de mobilofoon actief is. Wanneer er VHF (very high frequency) staat betekent dit dat de berichten over frequenties gaan van 30 tot 300 MHz en een golflengte hebben van 1 tot 10 meter. Bij UHF (ultra high frequency) gaat dit over een frequentie van 300 tot 3000MHz met een golflengte van 100 tot 1000 millimeter.

Intek

Intek is een bekend en gerenommeerd bedrijf in de branche van draadloze communicatie. De missie van Intek spreekt voor zich en is altijd hetzelfde gebleven: ‘’Het ontwerp, de  ontwikkeling en de productie van geavanceerde en competitieve twee-weg radio’s en RF-communicatieapparatuur voor zowel de zakelijke als de particuliere markt.’’ Elke dag is er een team van minimaal 50 mensen bezig met het creëren en optimaliseren van nieuwe Intek producten om zo vooruitstrevend te blijven.

Bestel velig en snel een mobilofoon bij Radioamateurwinkel.nl

Radio-amateur.nl gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij Radio-amateur.nl voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken. Lees meer
Akkoord