Home » Betaling & Retourbeleid

Betalingsmogelijkheden

iDEAL

Met iDEAL kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk online uw bestelling afrekenen. U rekent af in de vertrouwde internetbankieren applicatie van uw bank. Wanneer u toegang heeft tot internetbankieren bij uw bank, kunt u direct gebruik maken van iDEAL, zonder verdere aanmelding.

Hoe werkt iDEAL?

U plaatst een bestelling bij ons. Bij het afrekenen van de bestelling kunt u aangeven dat u met iDEAL wil betalen. Na het controleren van uw gegevens en de bestelde producten, komt u in het iDEAL betaalscherm. Hier selecteert u uw bank. Vervolgens word u doorgeleid naar uw eigen bank waar de betaalopdracht voor u klaar staat. U wordt door uw bank gevraagd een aantal gegevens in te vullen en u autoriseert de betaling. Het bedrag wordt direct van uw betaalrekening afgeschreven en wij worden geïnformeerd dat de bestelling is betaald. Meer informatie vindt u bij uw bank.

Voordelen van iDEAL

 • iDEAL bied u een aantal voordelen ten opzichte van andere betaalmethoden:
 • iDEAL is vertrouwd, veilig en net zo gemakkelijk als internetbankieren.
 • U heeft zelf controle en overzicht op de betaling.
 • Uw bestelling kan direct verwerkt worden omdat wij niet hoeven te wachten op de betaling. Wanneer al de door u bestelde producten op voorraad zijn, heeft u de bestelling binnen 3 werkdagen in huis.
 • iDEAL wordt ondersteund door ABN AMRO, ING Bank, Fortis, SNS bank, Postbank en Rabobank.

Bankoverschrijving

Bij een overschrijving boekt u zelf het geld over naar onze rekening onder vermelding van het ordernummer (deze krijgt u via mail).

Rekeningnummer: 2215243 ( ING ) t.n.v. Truckerswereld te Veendam

IBAN: NL52 INGB 0002215243
BIC ( Swift ): INGBNL2A

Voordelen van een bankoverschrijving

 • U heeft zelf controle en overzicht op de betaling.

Nadelen van een bankoverschrijving

 • De overschrijving neemt 2-3 dagen in beslag waardoor de levertijd langer is (3- 5 dagen).

Rembours

Hoe werkt een levering onder rembours?

Indien u kiest voor levering onder rembours, dan betaalt u de bestelling op het moment van aflevering. U betaalt het aankoopbedrag vermeerderd met de rembourskosten rechtstreeks aan de chauffeur van Postnl op het moment dat u de bestelling in ontvangst neemt. U kunt betalen aan de Postnl chauffeur met gepast contant geld, maar de voorkeur gaat uit naar pinnen. Bent u niet thuis? Geen probleem! De bestelling ligt nog drie weken op u te wachten op het postkantoor. Ook hier gaat de voorkeur uit naar afrekenen met pin.

De extra kosten voor een bestelling onder rembours bedragen € 15,- ( bovenop de reguliere verzendkosten van € 4,95 die door ons berekend worden).

Rembours is alleen beschikbaar voor Nederland en is slechts alleen mogelijk bij bestellingen tot € 300,- waarvan de pakketten niet langer zijn dan 1 meter. De meeste antennes kunnen dus niet onder rembours worden verzonden.

Buitenlandse betaalmethodes

Bij een Internationale overschrijving boekt u zelf het geld over naar onze rekening onder vermelding van het ordernummer (deze krijgt u via mail).

Rekeningnummer: 2215243 ( ING ) t.n.v truckerswereld te Veendam

IBAN: NL52 INGB 0002215243
BIC ( Swift ): INGBNL2A
 

PayPal

PayPal is een online betaalservice waarmee u artikelen op eBay en in andere online winkels kunt betalen. PayPal heeft wereldwijd meer dan 100 miljoen rekeninghouders.

Ook u kunt eenvoudig lid worden van PayPal door op de knop Aanmelden te klikken via www.paypal.nl. Voeg vervolgens uw bankrekening of creditcard toe aan uw PayPal-rekening.

Nadat u uw PayPal-rekening heeft gemaakt, kunt u de PayPal-website zowel in het Nederlands als in het Engels weergeven. Dit doet u door in te loggen op uw PayPal-rekening, het tabblad Profiel te selecteren, op de link Taalvoorkeur te klikken en vervolgens de taal van uw voorkeur te kiezen.

Hoe werkt PayPal?

 • Bij uw aanmelding kunt u de gegevens van uw bankrekening of creditcard bij PayPal registreren.
 • Uw bankrekening of creditcard wordt aan uw PayPal-rekening gekoppeld. U hoeft deze gegevens daarna nooit meer in te voeren bij het verrichten van een betaling.
 • Om een betaling naar een PayPal-gebruiker te sturen, hoeft u slechts het PayPal e-mailadres van de ontvanger te weten.
 • Nadat u een betaling goedkeurt, schrijft PayPal het bedrag automatisch af van uw rekeningsaldo of uw creditcard.

Mistercash ( Belgische klanten )

Het online betalen met Mistercash gaat zeer snel en is zeer veilig. Je betaling is binnen enkele seconden aan de begunstigde overgemaakt en het bedrag wat je wilt betalen wordt direkt van je rekening afgeschreven. Je behoudt hierdoor een duidelijk overzicht op je bankrekening. Bij Mistercash wordt het geld dus niet aan het einde van de maand in één keer afgeschreven, zoals bij credit card wel het geval is, waardoor je soms het overzicht kan verliezen op wat je al hebt uitgegeven. Verder zitten er ook geen extra kosten aan verbonden wat bij het betalen met een credit card vaak wel het geval is. Mistercash heeft dus vele voordelen ten op zichte van een credit card en werkt even snel.

Hoe werkt het betalen met Mistercash?

Het betalen met Mistercash is te vergelijken met het betalen via een credit card. Je hebt het kaartnummer nodig en de vervaldatum van de Mistercash betaalkaart. Wanneer je in het betaalsysteem van de begunstigde zit, dan klik je op het logo van Mistercash. Vervolgens geef je het kaartnummer en de vervaldatum van jouw betaalkaart in. Daarna wordt je naar het scherm van jouw eigen online bank gebracht. Hier heb je dan de inloggegevens van jouw internet bankieren nodig om verder te kunnen. Vul deze gegevens in en bevestig deze. Je komt nu op de betaalpagina van je eigen bank terecht. Hier kun je dan de betaling verder afwerken en ook nog het te betalen bedrag controleren. Zodra je dit bevestigd wordt het bedrag direct van je rekening afgeboekt en direct aan de begunstigde overgeschreven. Dit gebeurt binnen enkele seconden.

Je hoeft voor Mistercash verder geen speciaal abonnement af te sluiten en je betaald ook helemaal geen extra kosten. Ook niet voor de betaling zelf. Je begrijpt dat dit dus een erg populair online betaalmiddel is in België. Naast de snelheid is het ook nog eens erg veilig. Het is de beste online betaalmethode voor Belgische klanten.

Retourbeleid

Radioamateurwinkel is niet alleen een winkel waar u produkten kunt aanschaffen, aftersales is voor ons net zo belangrijk als het verkopen van een produkt. U kunt bij Radioamateurwinkel dan ook rekenen op een goede garantieafhandeling. Alle door ons geleverde artikelen worden geleverd met 1 jaar standaard fabrieksgarantie, tenzij anders vermeld. Radioamateurwinkel geeft geen garantie op Linears en eindtransistoren.

Bestellingen van Radioamateurwinkel worden altijd afgeleverd inclusief faktuur. U dient deze faktuur goed te bewaren voor retourneren en garantie! Zonder faktuur kunnen er geen artikelen worden geretourneerd en wordt er op deze artikelen ook geen garantie verleend. Bewaar de faktuur dus goed.

Defect produkt binnen de garantie periode

Heeft u een defect produkt binnen de garantie periode, dan kunt u dit aan ons melden via email (info@radioamateurwinkel.nl). U ontvangt dan een referentienummer van ons waarmee het product retour kan worden gestuurd voor reparatie of vervanging.
Zonder referentie nummer zal een zending niet worden geacepteerd en zal de zending worden terug gezonden nar de afzender. De gemaakte verzendkosten zullen wij bij u in rekening brengen.

De volgende producten zijn uitgesloten van garantie:

 • Producten met schade als gevolg van ondeugdelijk gebruik.
 • Producten met vocht- of waterschade.
 • Producten waarvan het zegel is verbroken.
 • Gebroken displays en schermen.
 • Batterijen die uit de verpakking en/of gebruikt zijn.
 • Eindtransistoren in transceivers en Linears.

Niet tevreden met uw aankoop

Radioamateurwinkel handelt volgens de wet van kopen op afstand, dit betekent dat u het recht heeft uw bestelling binnen 14 dagen, na factuurdatum, te retourneren.

De volgende artikelen kunnen niet geruild of geretourneerd worden:

 • Maatwerk producten zoals gehoorbescherming, portofoon aansluitingen en in ear monitors.
 • Antennes, batterijen, accu’s, eindtransistoren en linears.
 • Producten die om hygienische redenen niet geruild kunnen worden zoals oordopjes, headsets en hoofdtelefoons.
 • Ingewisselde of ingevulde vouchers of tegoedbonnen.
 • Producten die gebruikt, beschadigd of incompleet zijn.
 • Producten die speciaal besteld moeten worden (of in opdracht van de klant) bij de fabrikant. Dit staat vermeld bij de product omschrijving.
 • Producten waarvan het zegel verbroken is.

Stappenplan ruilen en retourneren

Wilt u een artikel retourneren? Dan vragen wij u het volgende stappenplan aan te volgen. Zo kunnen wij uw retournering zo soepel en snel mogelijk afhandelen.

 • Meld bij onze klantenserice ( e-mail ) dat u een artikel retour wilt sturen.
 • Download hier het formulier voor terugzending, vul deze in, onderteken het formulier en stuur deze per mail naar ons op.
 • Zodra wij het formulier ingevuld en ondertekend van u hebben ontvangen ontvangt u van ons een referentie nummer, dat u kunt vermelden op de terug te sturen zending, en kunt u de zending retour sturen naar het retour adres.
  Let op! De zending dient met track&trace code worden terug gezonden om problemen te voorkomen.
 • Na ontvangst van uw zending, stuurt Truckerswereld.nl u een ontvangstbevestiging via e-mail.
 • Wij ruilen het artikel om (indien voorradig) of storten het aankoopbedrag binnen 2 weken terug, afhankelijk van uw wens.

Retouradres

Radioamateurwinkel
Zuidwending 165
9644XD Veendam
Nederland
Telefoon: +31 (0) 6 28671007
info@radioamateurwinkel.nl

Kosten retourneren

U heeft een afkoelingsperiode van 14 dagen om zonder opgaaf van redenen het product te retourneren, ingaande op de dag van ontvangst van het product. Het product kan alleen ongebruikt en,  indien mogelijk, in originele verpakking geretourneerd worden. Tenzij de ondernemer aanbiedt het product zelf af te halen, mag de ondernemer wachten met terugbetalen tot hij het product heeft ontvangen.

Voor het retourneren van de bestelling zijn de kosten van het retourzenden voor rekening van de klant.

De ondernemer vergoedt alle betalingen van de consument, inclusief eventuele leveringskosten door de ondernemer in rekening gebracht voor het geretourneerde product, onverwijld doch binnen 14 dagen volgend op de dag waarop de consument hem de herroeping meldt. Tenzij de ondernemer aanbiedt het product zelf af te halen, mag hij wachten met terugbetalen tot hij het product heeft ontvangen of tot de consument aantoont dat hij het product heeft teruggezonden, naar gelang welk tijdstip eerder valt. De ondernemer gebruikt voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat de consument heeft gebruikt, tenzij de consument instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos voor de consument.

Alle niet garantie reparaties zijn voor rekening van de klant. Het opsturen van het pakket is altijd voor uw eigen rekening en risico. Dit houdt in dat wij geen verantwoordelijkheid dragen voor schade, vermissing of anderszins.

Retour sturen van producten

Mocht u de bestelling willen retourneren, dan kan dit uitsluitend indien:

 • Na schriftelijk contact ( e-mail ) ( info@radioamateurwinkel.nl ) in overleg met Radioamateurwinkel.
 • Het formulier voor terugzending door ons, ingevuld en ondertekend, is ontvangen.
 • Het pakket wordt terug gestuurd incl. track&trace (zodat de zending gevolgd kan worden)
 • Deze binnen de zichttermijn van 14 dagen wordt teruggestuurd
 • Deze in een indien redelijkerwijs mogelijk in de orginele verpakking zit.
 • Compleet en onbeschadigd is.

Indien als zodanig overeengekomen, storten wij het aankoop bedrag binnen 2 weken terug op uw rekening.

Artikelen die niet voldoen aan bovenstaande criteria blijven uw eigendom. Wij sturen de artikelen naar u terug en brengen de gemaakte kosten in rekening.

Voordat u een artikel retour zendt moet u eerst onze klantenservice op de hoogte brengen.