Home » DAB+ Radio's

DAB+ Radio's

 
 
 
 

Het DAB+ (Digital Audio Broadcasting) is een redelijk nieuwe technologie voor de overdracht van digitale radiosignalen. Grootste voordeel voor ons, als luisteraars, is de grote toename aan mogelijke te ontvangen stations. Altijd en overal jouw favoriete radiozenders digitaal in de ether. Luisteren in Nederland zonder onderweg opnieuw af te hoeven stemmen. Een stabiel signaal, van deur tot deur.

Nooit meer ruis en kraak

Een ander groot voordeel van DAB+ is de betere geluidskwaliteit alsmede het afwezig zijn van ruis en kraak. Vergelijk het met de overgang van de LP naar de CD (of de VHS naar DVD - analoog naar digitaal dus). Heerlijk om naar te luisteren dus! En net als bij de CD en DVD is ook het bedieningsgemak bij DAB radio`s superieur en gemakkelijk.
Een digitale ontvanger of een apparaat met een DAB+ chip is alles dat je nodig hebt. Geen abonnementsgelden, geen gedoe met registreren of inloggen; alleen maar afstemmen.

Inmiddels zenden alle stations in Nederland uit op DAB+. Dit is een verbeterde versie van DAB. Mocht u een nieuw radiotoestel willen aanschaffen kijkt u er dan altijd na of deze radio DAB & DAB+ kan ontvangen